Sweet Stout by isildur

Приготовления других напитков натурального брожения, кроме пива
Аватара пользователя
luzer83
Сообщения: 203
Зарегистрирован: 21 окт 2012, 15:20
Откуда: Минск
Контактная информация:

Sweet Stout by isildur

Сообщение luzer83 » 11 май 2016, 14:55

Давялось мне паспрабаваць стаутспадара півавара isildur!Заяўлены быў як Малочны(салодкі) стаут!!!І зраблю маленькі водгук!
Водар:Кава- салодкая салодкая,з нотамі смажанага і карамельнага соладу!
Знешняе апісанне:Чорны колер, Крэмавідная пена, жоўта-карычневы колер.
Густ: Цёмны смажаны солад і карамельныя солад адчуваюцца у гусце, і надаюць салодкай кавы . Хмелевая горыч нізкая,але для гэтага стылю сама тое.крыху адчуваецца шакалад горкі адразу і пры канцы салодкі.
Адчуванні ў роце: Густ сярэдне поўны . Карбанізацыя ўмераная.
Агульнае ўражанне: цёмны, салодкі, паўнацелы!Мне вельмі спадабаўся,хоць я прыхільнік сухіх стаўтаў!!!

Изображение
untappd. EAM_BREWERY

Аватара пользователя
bitloggerob
Сообщения: 593
Зарегистрирован: 15 дек 2012, 22:28
Откуда: Могилев
Контактная информация:

Re: Sweet Stout by isildur

Сообщение bitloggerob » 11 май 2016, 15:43

Так расьпісаў, што захацелася самому пачаставацца )))

isildur'u віншаваньні!
Beer doesn't ask silly questions... Beer understands.
В кегах: Saison, Robust Porter в бутылках: Blonde Ale, Robust Porter в ферментере: =(

Аватара пользователя
ParsuchoK
Сообщения: 829
Зарегистрирован: 09 дек 2013, 20:49
Откуда: Минск
Контактная информация:

Re: Sweet Stout by isildur

Сообщение ParsuchoK » 11 май 2016, 16:17

Довелось и мне его попробовать. Но у меня впечатления немного другие.
Зная высокую конечную плотность тоже ожидал сладости, но у меня её не было. Была именно карамельность, но не сладость. Это первое, что мне понравилось. Очень понравилось.
Второе - горечь. Очень деликатная, она есть во время глотка но её нет в послевкусии. На самом деле это ощущение дорогого стоит, учитывая количество темных солодов. И опять же большой плюс - засыпь не давала кислинки в послевкусии - горечь была нейтральная и не агрессивная. Что касается цвета/пены/карбонизации - всё как и положено, стараюсь по возможности даже не акцентирваться на этом.
Ещё обращаю внимание, что пиво это молодое, выдержка, если не ошибаюсь, не больше месяца. Учитывая это. думаю через пару-тройку месяцев будет вообще шедевр. Если доживет. :cheers:
Короче от меня - заслуженная похвала и благодарность за предоставленную возможность продегустировать.

Slaver
Сообщения: 307
Зарегистрирован: 10 июн 2014, 17:23
Контактная информация:

Re: Sweet Stout by isildur

Сообщение Slaver » 12 май 2016, 16:27

І я спрабаваў, таксама спадабаўся. Атрымаўся збалансаваны і вельмі прыемны. Шкада, што ў Untappd няма :D

Аватара пользователя
bitloggerob
Сообщения: 593
Зарегистрирован: 15 дек 2012, 22:28
Откуда: Могилев
Контактная информация:

Re: Sweet Stout by isildur

Сообщение bitloggerob » 12 май 2016, 16:57

Блін, здаецца толькі адзін я не спрабаваў :D
Beer doesn't ask silly questions... Beer understands.
В кегах: Saison, Robust Porter в бутылках: Blonde Ale, Robust Porter в ферментере: =(

isildur
Сообщения: 388
Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
Контактная информация:

Re: Sweet Stout by isildur

Сообщение isildur » 14 май 2016, 12:40

Дзякуй ўсім :cheers:

Пару бутэлек паспеў схаваць на вытрымку, астатнія зьнішчыў за тыдзень бацька :|

Рэцэпт даваць ?))
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...

Аватара пользователя
ParsuchoK
Сообщения: 829
Зарегистрирован: 09 дек 2013, 20:49
Откуда: Минск
Контактная информация:

Re: Sweet Stout by isildur

Сообщение ParsuchoK » 14 май 2016, 13:06

Конечно. И ещё хотя бы примерные параметры обжарки ячменя, от этого в стаутах очень много зависит.

isildur
Сообщения: 388
Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
Контактная информация:

Re: Sweet Stout by isildur

Сообщение isildur » 14 май 2016, 13:37

Сам нічога ня спражыў для малочнага, толькі для сухога.

Вось "рэцэпт".
Засып :

Ingredients:
------------
Amount Item Type % or IBU
4,00 kg Bielsolad Pil's'nier (3,0 EBC) Grain 65,04 %
1,00 kg Biesolad Kara EBC150 (150,0 EBC) Grain 16,26 %
0,50 kg Bielsolad Kara(Белсолад Кара)EBC250 8,13 %
0,20 kg Bielsolad Kara EBC1100 (1100,0 EBC) Grain 3,25 %
0,20 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 3,25 %
8,00 gm Columbus (Tomahawk) [14,00 %] (60 min) Hops 10,6 IBU
38,00 gm Pearle [8,00 %] (60 min) Hops 28,8 IBU
0,25 kg Milk Sugar (Lactose) (0,0 EBC) Sugar 4,07 %
1 Pkgs SafBrew Ale (DCL Yeast #US-05) Yeast-Ale


Заціраньне :

Single Infusion, Medium Body, Batch Sparge
Step Time Name Description Step Temp
60 min Mash In Add 15,39 L of water at 75,3 C 67,8 C


Мэшаут не раблю, не хапае месца ў заторніку. Проста прамываю. Fly sparge не раблю, зліваю цалкам першае сусла, даліваю прамывачную ваду, мяшаю, чакаю 15 хвілін, зліваю сусла да апошняй кроплі.
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...

Аватара пользователя
ParsuchoK
Сообщения: 829
Зарегистрирован: 09 дек 2013, 20:49
Откуда: Минск
Контактная информация:

Re: Sweet Stout by isildur

Сообщение ParsuchoK » 14 май 2016, 14:16

Значит наш жженый солод неплохо в стауте себя показал.... Это радует.
Попутно вопрос - а зачем два карамельных солода одновременно использовал (150 и 250). Просто я обычно одним пользуюсь - по вкусу должны одинаковые быть, разница просто в степени обжарки.
И на какое количество расчет? Или начальная и конечная плотность, чтобы самому рассчитать. А то по рецепту получается 15 литров. На 6 кг засыпи очень мало.

isildur
Сообщения: 388
Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
Контактная информация:

Re: Sweet Stout by isildur

Сообщение isildur » 14 май 2016, 14:39

ParsuchoK писал(а):Значит наш жженый солод неплохо в стауте себя показал.... Это радует.
Попутно вопрос - а зачем два карамельных солода одновременно использовал (150 и 250). Просто я обычно одним пользуюсь - по вкусу должны одинаковые быть, разница просто в степени обжарки.
И на какое количество расчет? Или начальная и конечная плотность, чтобы самому рассчитать. А то по рецепту получается 15 литров. На 6 кг засыпи очень мало.


Я сыпаў проста ўсі карамелькі, што былі ў мяне ў наяўнасьці :D Хаця нават на смак зерне 150 і 250 вельмі рознае.

Па колькасьці - у мяне так :
Batch Size: 25,00 L
Boil Size: 30,28 L
Estimated OG: 1,057 SG
Estimated Color: 64,7 EBC
Estimated IBU: 39,4 IBU
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Boil Time: 60 Minutes

Я сабраў 31 літр сусла шчыльнасьцю 1050. Як па мне, дык нармальная эфектыўнасьць, калі не ўлічваць далейшыя згубленьні на брух :mrgreen:
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...


Вернуться в «Технология, рецепты, обмен опытом»

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 1 гость