Сапсаваны солад?

Сорта солода, виды экстрактов, качество, вкусовые оттенки
Аватара пользователя
dzemidok
Сообщения: 26
Зарегистрирован: 08 июл 2017, 00:08
Контактная информация:

Сапсаваны солад?

Сообщение dzemidok » 08 июл 2017, 10:11

Дзень добры!
Выпадкова стаў уласнікам 40-ка кілаграмовага мяшка солада (белсолад). Так як раней практыкаваў толькі вінакурэнне, высушыў увесь солад (у мяшку ён быў вымачаны).
А не так даўно зацікавіўся піваварэннем і ўжо тыдзень штудзірую форум, збіраю абсталяванне.
На форуме у тэме пра сусла сустрэу наступнае выказванне - “не сушеный солод называется зеленым и раза в 2 активнее сушеного так что проблем с затиранием и не могло быть

но вот по вкусу пиво из такого солода не ахти”
Адсюль спадары півавары і пытанне: мой высушаны солад на варку ўласнага піва ўжо не прыдатны? :cry: :cry: Калі ёсць магчымасць уратаваць становішча, то якім чынам гэта зрабіць?
"Захлябнецца гора півам,
Грукнуць келіхі шчасьліва."

Аватара пользователя
ParsuchoK
Сообщения: 829
Зарегистрирован: 09 дек 2013, 20:49
Откуда: Минск
Контактная информация:

Re: Сапсаваны солад?

Сообщение ParsuchoK » 08 июл 2017, 15:12

"зеленый солод" - это зёрна после проращивания. Если белсолод намочить - от этого он зеленым не станет. Другое дело, что может пойти плесень. Это будет проблема. а так я бы высушил и попробовал сварить на нём пиво. Большая вероятность, что оно не будет испорченный и на солоде можно будет продолжать варить.

Аватара пользователя
dzemidok
Сообщения: 26
Зарегистрирован: 08 июл 2017, 00:08
Контактная информация:

Re: Сапсаваны солад?

Сообщение dzemidok » 08 июл 2017, 15:17

Дзякуй, супакоілі))
Як базавы солад для першай варкі (белсолад) будзе норм?
"Захлябнецца гора півам,
Грукнуць келіхі шчасьліва."

Аватара пользователя
ParsuchoK
Сообщения: 829
Зарегистрирован: 09 дек 2013, 20:49
Откуда: Минск
Контактная информация:

Re: Сапсаваны солад?

Сообщение ParsuchoK » 08 июл 2017, 17:46

Сугубо мое личное мнение, но базовый от белсолода вполне неплох. И не только для первой варки.

Аватара пользователя
dzemidok
Сообщения: 26
Зарегистрирован: 08 июл 2017, 00:08
Контактная информация:

Re: Сапсаваны солад?

Сообщение dzemidok » 11 июл 2017, 14:16

Усё адно засталіся сумнівы наконт якасці солада.
Изображение

Изображение
То бок, як бачыце з фота (выбачаюся за якасць) солад быў не толькі вымачаны, але яшчэ і дроблены (згэтуль узнікла падазрэнне, а можа гэта адпрацаваны жмых?)
На самім мяшку апазнавальных знакаў знайсці не атрымалася (акрамя надпісу "Белсолад" і садранай налепкі з нумарам партыі)
"Захлябнецца гора півам,
Грукнуць келіхі шчасьліва."

Andrew Vladoff
Сообщения: 260
Зарегистрирован: 07 мар 2016, 19:57
Контактная информация:

Re: Сапсаваны солад?

Сообщение Andrew Vladoff » 11 июл 2017, 16:05

Если меня зрение не подводит, то кажется им кто то уже пользовался)
Попробуй затереть 100гр в 0.5 литре воды. И замеряй плотность.
Ещё можешь на вкус попробовать. Сладкий?
Пройдёмся ересью по псевдонауке!

Аватара пользователя
dzemidok
Сообщения: 26
Зарегистрирован: 08 июл 2017, 00:08
Контактная информация:

Re: Сапсаваны солад?

Сообщение dzemidok » 11 июл 2017, 18:26

Калі для сушкі разсыпаў на цыраце рукі былі ліпкія ад салодкага.
Дзякуй за параду, паспрабую на малых аб'ёмах заціраць.
"Захлябнецца гора півам,
Грукнуць келіхі шчасьліва."

isildur
Сообщения: 388
Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
Контактная информация:

Re: Сапсаваны солад?

Сообщение isildur » 11 июл 2017, 19:09

dzemidok писал(а):Калі для сушкі разсыпаў на цыраце рукі былі ліпкія ад салодкага.
Дзякуй за параду, паспрабую на малых аб'ёмах заціраць.


Раз было салодкім, значыцца, калісьці ўжо прайшло канвэрсію :) Ну і па фотках выглядае, быццам бы одное шалупіньне там у Вас.
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...

Аватара пользователя
dzemidok
Сообщения: 26
Зарегистрирован: 08 июл 2017, 00:08
Контактная информация:

Re: Сапсаваны солад?

Сообщение dzemidok » 11 июл 2017, 19:11

Халява не прайшла :cry: :cry: :cry:
"Захлябнецца гора півам,
Грукнуць келіхі шчасьліва."

Аватара пользователя
ParsuchoK
Сообщения: 829
Зарегистрирован: 09 дек 2013, 20:49
Откуда: Минск
Контактная информация:

Re: Сапсаваны солад?

Сообщение ParsuchoK » 11 июл 2017, 21:02

По ходу кто-то просто дробину отдал :lol:


Вернуться в «Солод и экстракты для приготовления сусла»

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 1 гость