Страница 5 из 5

Re: Противоточный охладитель

Добавлено: 14 дек 2016, 02:14
isildur
Whirpool - гэта калі пасьля варкі ў сусле вадаварот робяць, каб брух/хмель у цэнтры сабраўся. Не ведаю чаму, але на расейскамоўных форусах ніхто ня піша ''вадаварот'' - пішуць ''вірпул''.

А Hop Stand - гэта калі пасьля варкі(калі ўжо нагрэў выключылі) засыпаюць хмель і пакідаюць так на некаторы час, не астуджаючы сусла, каб арома-алеі зь хмелю экстрактаваліся, але не выкіпаліся, як падчас варкі. Можам называць Хмелестаяньне :D

Re: Противоточный охладитель

Добавлено: 14 дек 2016, 11:45
стыч
:cheers:

Re: Противоточный охладитель

Добавлено: 09 янв 2017, 23:32
bitloggerob
isildur писал(а):Пахвалюся і я сваёй цацкаю :)
Запіліў сабе і Slaver'у па чыльлеру. 5.5 метраў даўжыня, ПВХ шланг, медная трубка 3\8 і медныя фіцінгі паяныя.
Зачотна! А мне такі запіліш? ;)

Re: Противоточный охладитель

Добавлено: 22 июн 2018, 00:28
chesnokk
Подскажите, как бороться с белком при охлаждении противоточным чиллером? Ведь охлаждение горячего сусла происходит непосредственно в чиллере, а значит много белка попадет в ферментер. Как вариант ставить фильтр на выход или не заморачиваться?

Re: Противоточный охладитель

Добавлено: 22 июн 2018, 08:26
ParsuchoK
Вирпул перед сливом сусла.
И фильтр лучше ставить перед противоточником - не надо дезинфицировать.

Re: Противоточный охладитель

Добавлено: 07 июл 2018, 11:47
Slayer
chesnokk писал(а):Подскажите, как бороться с белком при охлаждении противоточным чиллером? Ведь охлаждение горячего сусла происходит непосредственно в чиллере, а значит много белка попадет в ферментер. Как вариант ставить фильтр на выход или не заморачиваться?
30 мин после варки дать постоять перед сливом, в ферментере по итогу минимум белка.

Re: Противоточный охладитель

Добавлено: 07 июл 2018, 19:07
isildur
Ды і так няма ніякага бялку ў ферментары, а даваць пастаяць суслу на пасьля кіпа 30 на hop stand не заўсёды патрэбна бывае. пра ізамерызацыю альфа-кіслот не забывайце, яна ж далей будзе ісьці, пакуль сусла не астуджаецца.