Низкая конечная плотность

Что за чем? Как варить пиво? Трюки и советы, обмен опытом
Ответить
Andrew Vladoff
Контактная информация:

Низкая конечная плотность

Сообщение Andrew Vladoff »

Варил аналог бельгийского пшеничного с использованием несоложенки - пшеничных хлопьев.
Засыпь на 25 литров готового сусла для брожения:
3.5 кг -Пилсен
2.3 кг пшеничные хлопья
Затирание:
52 градуса - 15 мин
68 градусов - 60 мин
76 градусов - 10 мин
После кипячения плотность сусла составила около 10%, хотя в бирсмите конечная плотность рассчитана как 12.7 плато.
Сижу и думаю, либо это я накосячил с рецептом, либо это у несоложенки более низкая экстрактивность чем указанная у меня в бирсмите - 78%.
Пройдёмся ересью по псевдонауке!

misha_sini
Контактная информация:

Re: Низкая конечная плотность

Сообщение misha_sini »

много несоложенки, на мой взгляд. Я никогда не добавляю больше 20% от общего объема засыпи :geek:

isildur
Контактная информация:

Сообщение isildur »

misha_sini писал(а):много несоложенки, на мой взгляд. Я никогда не добавляю больше 20% от общего объема засыпи :geek:
Чалавек жа напісаў, што Віт варыў. Для віта і 60 % несалажонцы нармальна. Калі яйцы жалезныя, каб з такім засыпам мудохацца :mrgreen:

Andrew Vladoff , эфектыўнасьць нізкая атрымалася па шмат якім прычынам.
Па-першае (ты і сам заўважыў), можна сьмела ў Бірсьміце занізіць Potential SG любой несалажонай сыравіны.

2. Калі Пілс наш, беларускі, то бывае рознай якасьці, у мяне часам у Вітах таксама не хапала яго ферментаў, каб с пшаніцай справіцца.

3. Паўзу 50 С можна сьмела рабіць 45-60 хвілін. Parsuchok мне параіў, вельмі дампамагае і з сырой пшаніцай, і з шматкамі.

4. Чыі пшанічныя шматкі ? Смаргонскія ?
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...

Andrew Vladoff
Контактная информация:

Сообщение Andrew Vladoff »

isildur, дзякуй.
2. По Пилсу у меня вопросов нет, т.к. варил с этой партии раньше и всегда попадал рассчёт.
4. Хлопья кажись, да Сморгонские. Синяя упаковка.

Если хлопья предварительно отварить, экстрактивность увеличится?
На будущее, какую экстрактивность выставить для хлопьев? Стояло 78%.

Про яйца - ты имел ввиду проблемы с фильтрацией?
Пройдёмся ересью по псевдонауке!

isildur
Контактная информация:

Сообщение isildur »

Andrew Vladoff писал(а):isildur, дзякуй.
2. По Пилсу у меня вопросов нет, т.к. варил с этой партии раньше и всегда попадал рассчёт.
4. Хлопья кажись, да Сморгонские. Синяя упаковка.

Если хлопья предварительно отварить, экстрактивность увеличится?
На будущее, какую экстрактивность выставить для хлопьев? Стояло 78%.

Про яйца - ты имел ввиду проблемы с фильтрацией?
Па Пілсу - я пра дыястатычную моц. Саму сябе яго хапае на канверсію, а калі сыпануць яшчэ столькі ж несалажонага чаго - то не. Ці вееельмі працяглы час праходзіць канверсія, і памешваць трэба.

Смаргонскія самыя нармальныя. Купляў два разы гомельскія - сусла было нейкае карычневае і сьмярдзела Гомсельмашам))

Некаторыя адварваюць, але гэта не класічны спосаб для Віта, можна згубіць фішкі, якія робяць Віт Вітам.
Parsuchok расказваў, як варыў Віт з адваркамі (Decoction), і атрымаў вельмі высокую эфектыўнасьць. Толькі спосаб "брудны", а кухню мыць я і так не люблю)

Віт жа па класіцы увогуле робяць "мутным" заціраньнем, калі затор вельмі густы, і зь яго чэрпаюць сьпецыяльнымі кашамі сусла. На Бірсфане нават асобная тэма была.

Ну і "сіняя варка" павінна быць, калі ўжо тру-бэльгійскі віт рабіць, то бок, канверсія не канца прайшла, і варым з крахмалам, які потым ужо тую самую "муць", "haze" дае.
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...

Ответить