Sour Mash - кіслае заціраньне.
-
- Сообщения: 369
- Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
- Контактная информация:
Sour Mash - кіслае заціраньне.
Хто тут па кісьлякам ганяе - выходзьце !
На днях буду ладзіць эксперымент - вітападобны лёгкі кісльячок. Мэта - як мага хутчэй атрымаць падкісьленае піва, таму й Віт у якасьці базы.
Закісьляць буду самім жа базавым пілсам -
Ёсьць вопыт выкіданьня драбіны праз два дні пасьля варкі - таму да амбрэ аля "vomit and death" падрыхтаваны))
Для тых, хто не ў тэме - просьценькі артыкул :
https://www.fivebladesbrewing.com/intro ... r-mashing/
На днях буду ладзіць эксперымент - вітападобны лёгкі кісльячок. Мэта - як мага хутчэй атрымаць падкісьленае піва, таму й Віт у якасьці базы.
Закісьляць буду самім жа базавым пілсам -
Ёсьць вопыт выкіданьня драбіны праз два дні пасьля варкі - таму да амбрэ аля "vomit and death" падрыхтаваны))
Для тых, хто не ў тэме - просьценькі артыкул :
https://www.fivebladesbrewing.com/intro ... r-mashing/
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...
- MasDen
- Сообщения: 146
- Зарегистрирован: 23 сен 2015, 15:09
- Откуда: Могилев
- Контактная информация:
Re: Sour Mash - кіслае заціраньне.
Спасибо за тему тоже хочу что-нить этакое сделать, но, к сожалению, опыта в таких делах нет. Изучаю мат часть
-
- Сообщения: 369
- Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
- Контактная информация:
Re: Sour Mash - кіслае заціраньне.
Вырашыў усёж-такі зрабіць не sour mash, а sour worting - закісьцляць сусла, а не затор.
Пазаўчора запіліў стартэр. Падрыхтаваў сусліца на мяду (лактабацыллы больш монасахарыды любяць), узяў базавага соладу. У мяне ёсьць ідэальны інкубатар для гэтых пацаноў - ёгуртніца, падтрымлівае тэмпературу у 42 градусы.
Сёньня затру сусла (80% пілс, 20% пшаінца) і задам стартэр. Кісласьць буду мерыць ротам - Ph-метру няма, канешне ж, а палоскамі асабліва не ацэніш, 3.3 атрымалася ці 3.5
Пазаўчора запіліў стартэр. Падрыхтаваў сусліца на мяду (лактабацыллы больш монасахарыды любяць), узяў базавага соладу. У мяне ёсьць ідэальны інкубатар для гэтых пацаноў - ёгуртніца, падтрымлівае тэмпературу у 42 градусы.
Сёньня затру сусла (80% пілс, 20% пшаінца) і задам стартэр. Кісласьць буду мерыць ротам - Ph-метру няма, канешне ж, а палоскамі асабліва не ацэніш, 3.3 атрымалася ці 3.5
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...
-
- Сообщения: 369
- Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
- Контактная информация:
Re: Sour Mash - кіслае заціраньне.
З трох страртэраў па 100 мл завяліся два. На смак і пах - пріемная малочная кісльніка. Задаў пару гадзін у сусла, будзем назіраць
Выйшла неспадзяванка з ахладжэньнем сусла. Я яго проста да кіпу давёў, і пакінуў астуджацца, думаў, што за пару гадзін да 40 градусаў астыне. Ага, хер там за 12 гадзін апусцілася да 45 толькі...
Выйшла неспадзяванка з ахладжэньнем сусла. Я яго проста да кіпу давёў, і пакінуў астуджацца, думаў, што за пару гадзін да 40 градусаў астыне. Ага, хер там за 12 гадзін апусцілася да 45 толькі...
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...
- MasDen
- Сообщения: 146
- Зарегистрирован: 23 сен 2015, 15:09
- Откуда: Могилев
- Контактная информация:
Re: Sour Mash - кіслае заціраньне.
а як ротам мерыть кісласць?
-
- Сообщения: 369
- Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
- Контактная информация:
Re: Sour Mash - кіслае заціраньне.
сусліцам частавацца)
Так, на глазок, на ўзроўні падабаецца-не падабаецца.
Нада завесьці тэму пр Ph-метары. На Аліке ёсьць цацкі за 7 баксаў)
Так, на глазок, на ўзроўні падабаецца-не падабаецца.
Нада завесьці тэму пр Ph-метары. На Аліке ёсьць цацкі за 7 баксаў)
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...
- ParsuchoK
- Сообщения: 774
- Зарегистрирован: 09 дек 2013, 20:49
- Откуда: Минск
- Контактная информация:
Re: Sour Mash - кіслае заціраньне.
Я себе приобрел с алика. Брал не самый дешевый - что-то около 17 стоил. Вроде работает, вроде воду как надо показывает, но пока нет эталона, чтобы его проверить - это больше показометр. Так, пользуюсь пока для общего развития. Хотя если брать общие впечатления - скорее доволен им.
-
- Сообщения: 369
- Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
- Контактная информация:
Re: Sour Mash - кіслае заціраньне.
Замовіў сабе за 7 баксаў, паглядзім потым, што ды як
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...
-
- Сообщения: 369
- Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
- Контактная информация:
Re: Sour Mash - кіслае заціраньне.
Я тут падумаў, што зрабіў страшэнны фэйл Сусла закісьляцца я ж пакінуў у варачніку, а ён у мяне - алюмініявы. Аксідная плёнка на ім пачне зьнікаць прыкладна пры 4.5 pH...
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...
-
- Сообщения: 369
- Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
- Контактная информация:
Re: Sour Mash - кіслае заціраньне.
На смак выйшла супер, кісьлінька. Пракіпяціў і паставіў брадзіць. На конкурсе пачастую лактаатрутаю
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...
Кто сейчас на конференции
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 6 гостей