Конкурс домашних пивоваров в Литве, кто будет участвовать?
Добавлено: 10 фев 2015, 14:50
В общем, есть такое дело: ориентировочно 1-2 мая 2015 г. в Вильнюсе, Литва, будет проходить конкурс домашних пивоваров Aludarių Taurė, причем организаторы были бы рады видеть в рядах участников и белорусских домашних пивоваров, чтобы добавить конкурсу солидности и выйти на международный уровень, тем более, что участники из Латвии наверняка будут.
Собственно, со мной связались и попросили прорекламировать это дело. Пока все окончательно не решено, но ориентировочно это выглядит так (копипаста из писем):
"Все событие проходит в дружеской, полу-официальной атмосфере, оцениваем по BJCP системе, дегустируем, общаемся. Конкурс ещё молодой, нету и 5 лет. С каждым годом растём, в прошлом году было подано около 130 пив (в среднем каждый пивовар подает по 3-4 экземпляра), была сделана мини-дегустация для журналистов и блоггеров, где домашние пивовары рассказывали блоггерам о своем пиве и пивоварении в принципе. Сначала будет судейство в категориях, а на следующий день - финал. В финале оцениваются победители категорий, обычно около 20 претендентов на "кубок". Оценивают люди близкие к пивной теме, но не связанные с домашним пивоварением - представители промышленных пивоварен, представители спонсоров, "профессиональные" коносьеры."
На счет участия - ниже приведены условия участия прошлого года. на этот год правила пока дорабатываются, но принцип останется таким же.
2014 Aludarių Taurė
Acceptance of rules
By submitting a beer to the competition, one accepts the rules of it.
Participants
The competition is open for all brewers and breweries.
Registration of participants
Participants have to register on event’s registrations system available at http://registracija.aludariutaure.lt.
Registration opens on the March 1st, 2014.
Registration of beers
Every beer entry has to be registered on event’s registration system.
Beer registration window opens on April 1st, 2014 and closes on April 27th, 2014.
Registering beer shall contain the following information :
Name of the beer.
The category, chosen from the list.
Style of the beer according BJCP , GABF , WBC or ratebeer.com classification.
Quantity of alcohol by volume ( ABV).
Color of the beer according EBC scale , or the visual estimate: bright , semidark, dark, very dark.
Bitterness as bitterness units IBU or a subjective estimate of the bitterness in scale from 1 (low) to 5 (very high) .
One beer can be registered only once and only in one category.
Registration fee
Registration fee is 3 EUR or 10 LTL for individual competitors and 15 EUR or 50 LTL for registered breweries.
Registration fee is due before registration closes, which is April 27th, 2014.
Beer shipping information
The deadline for shipping beer to the competition is April 30, 2014.
One particular beer can be entered only once. Do not submit the same beer under a different name in the same or other categories.
Required quantity is 1.5 liters of beer per entry.
Participants may provide one additional 0.5 liter bottle, which would be used as a backup bottle.
Beer must be bottled in 0.5 liter bottles of max. diameter 70 mm and max. height 270 mm.
Beer and tare will not be returned.
Labeling of beer bottles
Bottles must be marked with labels prepared by beer registration system. There should not be other labels .
Labels should be printed on white paper.
Bottles should be caped with crown or flip -top caps.
Categories of the competition
Competition brewing styles and categories are listed in the appendix to the regulations.
Organizers, depending on the given beer , have the discretion to combine or split categories according to style and pre- described scheme.
The event timing and order
The event will take place in May 2014, 10-11 .
The venue will be named before the May 1st, 2014.
Results will be announced and the award ceremony will start 5 p.m. on May 11th, 2014.
Results announcement
Results of the final round, indicating brewers, beer name and points, will be publicly announced.
Results of category round will not be announced publicly, except the first three prizes in each category.
Если будут еще вопросы - пишите, будет уточнять.
Лично я надеюсь, что хотя бы парочка наших пивоваров сможет поучаствовать, дабы показать, что и белорусы могут в пиво.
Собственно, со мной связались и попросили прорекламировать это дело. Пока все окончательно не решено, но ориентировочно это выглядит так (копипаста из писем):
"Все событие проходит в дружеской, полу-официальной атмосфере, оцениваем по BJCP системе, дегустируем, общаемся. Конкурс ещё молодой, нету и 5 лет. С каждым годом растём, в прошлом году было подано около 130 пив (в среднем каждый пивовар подает по 3-4 экземпляра), была сделана мини-дегустация для журналистов и блоггеров, где домашние пивовары рассказывали блоггерам о своем пиве и пивоварении в принципе. Сначала будет судейство в категориях, а на следующий день - финал. В финале оцениваются победители категорий, обычно около 20 претендентов на "кубок". Оценивают люди близкие к пивной теме, но не связанные с домашним пивоварением - представители промышленных пивоварен, представители спонсоров, "профессиональные" коносьеры."
На счет участия - ниже приведены условия участия прошлого года. на этот год правила пока дорабатываются, но принцип останется таким же.
2014 Aludarių Taurė
Acceptance of rules
By submitting a beer to the competition, one accepts the rules of it.
Participants
The competition is open for all brewers and breweries.
Registration of participants
Participants have to register on event’s registrations system available at http://registracija.aludariutaure.lt.
Registration opens on the March 1st, 2014.
Registration of beers
Every beer entry has to be registered on event’s registration system.
Beer registration window opens on April 1st, 2014 and closes on April 27th, 2014.
Registering beer shall contain the following information :
Name of the beer.
The category, chosen from the list.
Style of the beer according BJCP , GABF , WBC or ratebeer.com classification.
Quantity of alcohol by volume ( ABV).
Color of the beer according EBC scale , or the visual estimate: bright , semidark, dark, very dark.
Bitterness as bitterness units IBU or a subjective estimate of the bitterness in scale from 1 (low) to 5 (very high) .
One beer can be registered only once and only in one category.
Registration fee
Registration fee is 3 EUR or 10 LTL for individual competitors and 15 EUR or 50 LTL for registered breweries.
Registration fee is due before registration closes, which is April 27th, 2014.
Beer shipping information
The deadline for shipping beer to the competition is April 30, 2014.
One particular beer can be entered only once. Do not submit the same beer under a different name in the same or other categories.
Required quantity is 1.5 liters of beer per entry.
Participants may provide one additional 0.5 liter bottle, which would be used as a backup bottle.
Beer must be bottled in 0.5 liter bottles of max. diameter 70 mm and max. height 270 mm.
Beer and tare will not be returned.
Labeling of beer bottles
Bottles must be marked with labels prepared by beer registration system. There should not be other labels .
Labels should be printed on white paper.
Bottles should be caped with crown or flip -top caps.
Categories of the competition
Competition brewing styles and categories are listed in the appendix to the regulations.
Organizers, depending on the given beer , have the discretion to combine or split categories according to style and pre- described scheme.
The event timing and order
The event will take place in May 2014, 10-11 .
The venue will be named before the May 1st, 2014.
Results will be announced and the award ceremony will start 5 p.m. on May 11th, 2014.
Results announcement
Results of the final round, indicating brewers, beer name and points, will be publicly announced.
Results of category round will not be announced publicly, except the first three prizes in each category.
Если будут еще вопросы - пишите, будет уточнять.
Лично я надеюсь, что хотя бы парочка наших пивоваров сможет поучаствовать, дабы показать, что и белорусы могут в пиво.