Страница 3 из 3

Re: Копченое пиво (Rauchbier)

Добавлено: 20 фев 2018, 17:21
isildur
Можа 30-ка яшчэ нічога, але трэба глядзець на матэрыял і таўшчыню сьценак...
Я б месяцок патрымаў, ня болей. І раз на тыдзень браць сэмплы.

Re: Копченое пиво (Rauchbier)

Добавлено: 20 фев 2018, 18:47
isildur
А, і драўляныя коркі выкінуць, памяняць на сілікон, можна зь гідразатворам.

Re: Копченое пиво (Rauchbier)

Добавлено: 20 фев 2018, 21:28
luzer83
isildur писал(а):Можа 30-ка яшчэ нічога, але трэба глядзець на матэрыял і таўшчыню сьценак...
Я б месяцок патрымаў, ня болей. І раз на тыдзень браць сэмплы.
Буду спрабаваць!

Re: Копченое пиво (Rauchbier)

Добавлено: 20 фев 2018, 21:36
luzer83
isildur писал(а):
luzer83 писал(а):Сварил третью варку RAUCHBIER,прошло первичное и вторичное брожение и залил на дозревание в это чудо и закупорил ,в бочке три года был солодовый дистиллят( не у меня :D ) ,думаю выдержать месяца два!кто что думает и был ли у кого опыт выдержки в бочках?
Изображение

Изображение
Яны проста шалёна маленькія. Палічыце адносіны плошчы ўнутранай паверхні бонды да аб'ёму піва - яна будзе веельмі вялікай. За два месяцы вашае піва нахапае дахалеры кіслароду.

Пра ўтрыманьне бондаў - тут : http://www.milkthefunk.com/wiki/Barrel# ... and_Volume
А пра плошчу не зразумеу!2*2*2=8 i 2*4*1=8 i унутраная плошча аднолькавая!ну ,буду чытаць!

Re: Копченое пиво (Rauchbier)

Добавлено: 20 фев 2018, 22:35
luzer83
Из статьи я понял,что основное это дегустация —до понравившегося вкуса_аромата и потом держать до ухудшения.

Re: Копченое пиво (Rauchbier)

Добавлено: 20 фев 2018, 22:36
luzer83
Буду отписываться о результатах!

Re: Копченое пиво (Rauchbier)

Добавлено: 20 фев 2018, 23:25
isildur
luzer83 писал(а):Из статьи я понял,что основное это дегустация —до понравившегося вкуса_аромата и потом держать до ухудшения.
Не туды глядзеў ў артыкулу :)
7 літраў - гэта цацка, а ня бонда. Там піва за тыдзень кіслароду нахапае столькі ж, быццам бы ты яго наўпрост на аэрацыю паставіў.

з 30-каю яшчэ варта пазабаўляцца

Re: Копченое пиво (Rauchbier)

Добавлено: 22 май 2018, 11:45
luzer83
На фестивале можно попробовать результаты моего эксперимента с выдержкой с февраля в дубовой бочке,будет всего 2-3 литра :)

Re: Копченое пиво (Rauchbier)

Добавлено: 21 фев 2019, 17:21
Shurick
4.8 кг солода Копченый на буке ячменный
0.1 кг солода Жженый солод

30 гр хмеля Hallertaur Magnum за 80 мин. до конца варк

Дрожжи: Gеrman Lager W35 (aa: 75%)

1 пауза 50° - 20 мин.
2 пауза 65° - 60 мин.
3 пауза 73° - 10 мин.

Копченое пиво Bamberger Art