Sweet Stout by isildur
- luzer83
- Сообщения: 198
- Зарегистрирован: 21 окт 2012, 15:20
- Откуда: Камено
- Контактная информация:
Sweet Stout by isildur
Давялось мне паспрабаваць стаутспадара півавара isildur!Заяўлены быў як Малочны(салодкі) стаут!!!І зраблю маленькі водгук!
Водар:Кава- салодкая салодкая,з нотамі смажанага і карамельнага соладу!
Знешняе апісанне:Чорны колер, Крэмавідная пена, жоўта-карычневы колер.
Густ: Цёмны смажаны солад і карамельныя солад адчуваюцца у гусце, і надаюць салодкай кавы . Хмелевая горыч нізкая,але для гэтага стылю сама тое.крыху адчуваецца шакалад горкі адразу і пры канцы салодкі.
Адчуванні ў роце: Густ сярэдне поўны . Карбанізацыя ўмераная.
Агульнае ўражанне: цёмны, салодкі, паўнацелы!Мне вельмі спадабаўся,хоць я прыхільнік сухіх стаўтаў!!!
Водар:Кава- салодкая салодкая,з нотамі смажанага і карамельнага соладу!
Знешняе апісанне:Чорны колер, Крэмавідная пена, жоўта-карычневы колер.
Густ: Цёмны смажаны солад і карамельныя солад адчуваюцца у гусце, і надаюць салодкай кавы . Хмелевая горыч нізкая,але для гэтага стылю сама тое.крыху адчуваецца шакалад горкі адразу і пры канцы салодкі.
Адчуванні ў роце: Густ сярэдне поўны . Карбанізацыя ўмераная.
Агульнае ўражанне: цёмны, салодкі, паўнацелы!Мне вельмі спадабаўся,хоць я прыхільнік сухіх стаўтаў!!!
untappd. EAM_BREWERY
- bitloggerob
- Сообщения: 586
- Зарегистрирован: 15 дек 2012, 22:28
- Откуда: Могилев
- Контактная информация:
Re: Sweet Stout by isildur
Так расьпісаў, што захацелася самому пачаставацца )))
isildur'u віншаваньні!
isildur'u віншаваньні!
Beer doesn't ask silly questions... Beer understands.
- ParsuchoK
- Сообщения: 774
- Зарегистрирован: 09 дек 2013, 20:49
- Откуда: Минск
- Контактная информация:
Re: Sweet Stout by isildur
Довелось и мне его попробовать. Но у меня впечатления немного другие.
Зная высокую конечную плотность тоже ожидал сладости, но у меня её не было. Была именно карамельность, но не сладость. Это первое, что мне понравилось. Очень понравилось.
Второе - горечь. Очень деликатная, она есть во время глотка но её нет в послевкусии. На самом деле это ощущение дорогого стоит, учитывая количество темных солодов. И опять же большой плюс - засыпь не давала кислинки в послевкусии - горечь была нейтральная и не агрессивная. Что касается цвета/пены/карбонизации - всё как и положено, стараюсь по возможности даже не акцентирваться на этом.
Ещё обращаю внимание, что пиво это молодое, выдержка, если не ошибаюсь, не больше месяца. Учитывая это. думаю через пару-тройку месяцев будет вообще шедевр. Если доживет.
Короче от меня - заслуженная похвала и благодарность за предоставленную возможность продегустировать.
Зная высокую конечную плотность тоже ожидал сладости, но у меня её не было. Была именно карамельность, но не сладость. Это первое, что мне понравилось. Очень понравилось.
Второе - горечь. Очень деликатная, она есть во время глотка но её нет в послевкусии. На самом деле это ощущение дорогого стоит, учитывая количество темных солодов. И опять же большой плюс - засыпь не давала кислинки в послевкусии - горечь была нейтральная и не агрессивная. Что касается цвета/пены/карбонизации - всё как и положено, стараюсь по возможности даже не акцентирваться на этом.
Ещё обращаю внимание, что пиво это молодое, выдержка, если не ошибаюсь, не больше месяца. Учитывая это. думаю через пару-тройку месяцев будет вообще шедевр. Если доживет.
Короче от меня - заслуженная похвала и благодарность за предоставленную возможность продегустировать.
-
- Сообщения: 304
- Зарегистрирован: 10 июн 2014, 17:23
- Контактная информация:
Re: Sweet Stout by isildur
І я спрабаваў, таксама спадабаўся. Атрымаўся збалансаваны і вельмі прыемны. Шкада, што ў Untappd няма
- bitloggerob
- Сообщения: 586
- Зарегистрирован: 15 дек 2012, 22:28
- Откуда: Могилев
- Контактная информация:
Re: Sweet Stout by isildur
Блін, здаецца толькі адзін я не спрабаваў
Beer doesn't ask silly questions... Beer understands.
-
- Сообщения: 369
- Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
- Контактная информация:
Re: Sweet Stout by isildur
Дзякуй ўсім
Пару бутэлек паспеў схаваць на вытрымку, астатнія зьнішчыў за тыдзень бацька
Рэцэпт даваць ?))
Пару бутэлек паспеў схаваць на вытрымку, астатнія зьнішчыў за тыдзень бацька
Рэцэпт даваць ?))
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...
- ParsuchoK
- Сообщения: 774
- Зарегистрирован: 09 дек 2013, 20:49
- Откуда: Минск
- Контактная информация:
Re: Sweet Stout by isildur
Конечно. И ещё хотя бы примерные параметры обжарки ячменя, от этого в стаутах очень много зависит.
-
- Сообщения: 369
- Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
- Контактная информация:
Re: Sweet Stout by isildur
Сам нічога ня спражыў для малочнага, толькі для сухога.
Вось "рэцэпт".
Засып :
Ingredients:
------------
Amount Item Type % or IBU
4,00 kg Bielsolad Pil's'nier (3,0 EBC) Grain 65,04 %
1,00 kg Biesolad Kara EBC150 (150,0 EBC) Grain 16,26 %
0,50 kg Bielsolad Kara(Белсолад Кара)EBC250 8,13 %
0,20 kg Bielsolad Kara EBC1100 (1100,0 EBC) Grain 3,25 %
0,20 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 3,25 %
8,00 gm Columbus (Tomahawk) [14,00 %] (60 min) Hops 10,6 IBU
38,00 gm Pearle [8,00 %] (60 min) Hops 28,8 IBU
0,25 kg Milk Sugar (Lactose) (0,0 EBC) Sugar 4,07 %
1 Pkgs SafBrew Ale (DCL Yeast #US-05) Yeast-Ale
Заціраньне :
Single Infusion, Medium Body, Batch Sparge
Step Time Name Description Step Temp
60 min Mash In Add 15,39 L of water at 75,3 C 67,8 C
Мэшаут не раблю, не хапае месца ў заторніку. Проста прамываю. Fly sparge не раблю, зліваю цалкам першае сусла, даліваю прамывачную ваду, мяшаю, чакаю 15 хвілін, зліваю сусла да апошняй кроплі.
Вось "рэцэпт".
Засып :
Ingredients:
------------
Amount Item Type % or IBU
4,00 kg Bielsolad Pil's'nier (3,0 EBC) Grain 65,04 %
1,00 kg Biesolad Kara EBC150 (150,0 EBC) Grain 16,26 %
0,50 kg Bielsolad Kara(Белсолад Кара)EBC250 8,13 %
0,20 kg Bielsolad Kara EBC1100 (1100,0 EBC) Grain 3,25 %
0,20 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 3,25 %
8,00 gm Columbus (Tomahawk) [14,00 %] (60 min) Hops 10,6 IBU
38,00 gm Pearle [8,00 %] (60 min) Hops 28,8 IBU
0,25 kg Milk Sugar (Lactose) (0,0 EBC) Sugar 4,07 %
1 Pkgs SafBrew Ale (DCL Yeast #US-05) Yeast-Ale
Заціраньне :
Single Infusion, Medium Body, Batch Sparge
Step Time Name Description Step Temp
60 min Mash In Add 15,39 L of water at 75,3 C 67,8 C
Мэшаут не раблю, не хапае месца ў заторніку. Проста прамываю. Fly sparge не раблю, зліваю цалкам першае сусла, даліваю прамывачную ваду, мяшаю, чакаю 15 хвілін, зліваю сусла да апошняй кроплі.
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...
- ParsuchoK
- Сообщения: 774
- Зарегистрирован: 09 дек 2013, 20:49
- Откуда: Минск
- Контактная информация:
Re: Sweet Stout by isildur
Значит наш жженый солод неплохо в стауте себя показал.... Это радует.
Попутно вопрос - а зачем два карамельных солода одновременно использовал (150 и 250). Просто я обычно одним пользуюсь - по вкусу должны одинаковые быть, разница просто в степени обжарки.
И на какое количество расчет? Или начальная и конечная плотность, чтобы самому рассчитать. А то по рецепту получается 15 литров. На 6 кг засыпи очень мало.
Попутно вопрос - а зачем два карамельных солода одновременно использовал (150 и 250). Просто я обычно одним пользуюсь - по вкусу должны одинаковые быть, разница просто в степени обжарки.
И на какое количество расчет? Или начальная и конечная плотность, чтобы самому рассчитать. А то по рецепту получается 15 литров. На 6 кг засыпи очень мало.
-
- Сообщения: 369
- Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
- Контактная информация:
Re: Sweet Stout by isildur
Я сыпаў проста ўсі карамелькі, што былі ў мяне ў наяўнасьці Хаця нават на смак зерне 150 і 250 вельмі рознае.ParsuchoK писал(а):Значит наш жженый солод неплохо в стауте себя показал.... Это радует.
Попутно вопрос - а зачем два карамельных солода одновременно использовал (150 и 250). Просто я обычно одним пользуюсь - по вкусу должны одинаковые быть, разница просто в степени обжарки.
И на какое количество расчет? Или начальная и конечная плотность, чтобы самому рассчитать. А то по рецепту получается 15 литров. На 6 кг засыпи очень мало.
Па колькасьці - у мяне так :
Batch Size: 25,00 L
Boil Size: 30,28 L
Estimated OG: 1,057 SG
Estimated Color: 64,7 EBC
Estimated IBU: 39,4 IBU
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Boil Time: 60 Minutes
Я сабраў 31 літр сусла шчыльнасьцю 1050. Як па мне, дык нармальная эфектыўнасьць, калі не ўлічваць далейшыя згубленьні на брух
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...
Кто сейчас на конференции
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 4 гостя