Whirpool - гэта калі пасьля варкі ў сусле вадаварот робяць, каб брух/хмель у цэнтры сабраўся. Не ведаю чаму, але на расейскамоўных форусах ніхто ня піша ''вадаварот'' - пішуць ''вірпул''.
А Hop Stand - гэта калі пасьля варкі(калі ўжо нагрэў выключылі) засыпаюць хмель і пакідаюць так на некаторы час, не астуджаючы сусла, каб арома-алеі зь хмелю экстрактаваліся, але не выкіпаліся, як падчас варкі. Можам называць Хмелестаяньне
Противоточный охладитель
-
- Сообщения: 369
- Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
- Контактная информация:
Re: Противоточный охладитель
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...
-
- Сообщения: 401
- Зарегистрирован: 13 июл 2012, 01:39
- Откуда: Беларусь
- Контактная информация:
- bitloggerob
- Сообщения: 586
- Зарегистрирован: 15 дек 2012, 22:28
- Откуда: Могилев
- Контактная информация:
Re: Противоточный охладитель
Зачотна! А мне такі запіліш?isildur писал(а):Пахвалюся і я сваёй цацкаю
Запіліў сабе і Slaver'у па чыльлеру. 5.5 метраў даўжыня, ПВХ шланг, медная трубка 3\8 і медныя фіцінгі паяныя.
Beer doesn't ask silly questions... Beer understands.
- chesnokk
- Сообщения: 38
- Зарегистрирован: 29 авг 2014, 17:32
- Контактная информация:
Re: Противоточный охладитель
Подскажите, как бороться с белком при охлаждении противоточным чиллером? Ведь охлаждение горячего сусла происходит непосредственно в чиллере, а значит много белка попадет в ферментер. Как вариант ставить фильтр на выход или не заморачиваться?
- ParsuchoK
- Сообщения: 774
- Зарегистрирован: 09 дек 2013, 20:49
- Откуда: Минск
- Контактная информация:
Re: Противоточный охладитель
Вирпул перед сливом сусла.
И фильтр лучше ставить перед противоточником - не надо дезинфицировать.
И фильтр лучше ставить перед противоточником - не надо дезинфицировать.
- Slayer
- Сообщения: 68
- Зарегистрирован: 27 май 2016, 10:31
- Контактная информация:
Re: Противоточный охладитель
30 мин после варки дать постоять перед сливом, в ферментере по итогу минимум белка.chesnokk писал(а):Подскажите, как бороться с белком при охлаждении противоточным чиллером? Ведь охлаждение горячего сусла происходит непосредственно в чиллере, а значит много белка попадет в ферментер. Как вариант ставить фильтр на выход или не заморачиваться?
-
- Сообщения: 369
- Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
- Контактная информация:
Re: Противоточный охладитель
Ды і так няма ніякага бялку ў ферментары, а даваць пастаяць суслу на пасьля кіпа 30 на hop stand не заўсёды патрэбна бывае. пра ізамерызацыю альфа-кіслот не забывайце, яна ж далей будзе ісьці, пакуль сусла не астуджаецца.
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...
Кто сейчас на конференции
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 12 гостей