Страница 1 из 1

Сапсаваны солад?

Добавлено: 08 июл 2017, 10:11
dzemidok
Дзень добры!
Выпадкова стаў уласнікам 40-ка кілаграмовага мяшка солада (белсолад). Так як раней практыкаваў толькі вінакурэнне, высушыў увесь солад (у мяшку ён быў вымачаны).
А не так даўно зацікавіўся піваварэннем і ўжо тыдзень штудзірую форум, збіраю абсталяванне.
На форуме у тэме пра сусла сустрэу наступнае выказванне - “не сушеный солод называется зеленым и раза в 2 активнее сушеного так что проблем с затиранием и не могло быть

но вот по вкусу пиво из такого солода не ахти”
Адсюль спадары півавары і пытанне: мой высушаны солад на варку ўласнага піва ўжо не прыдатны? :cry: :cry: Калі ёсць магчымасць уратаваць становішча, то якім чынам гэта зрабіць?

Re: Сапсаваны солад?

Добавлено: 08 июл 2017, 15:12
ParsuchoK
"зеленый солод" - это зёрна после проращивания. Если белсолод намочить - от этого он зеленым не станет. Другое дело, что может пойти плесень. Это будет проблема. а так я бы высушил и попробовал сварить на нём пиво. Большая вероятность, что оно не будет испорченный и на солоде можно будет продолжать варить.

Re: Сапсаваны солад?

Добавлено: 08 июл 2017, 15:17
dzemidok
Дзякуй, супакоілі))
Як базавы солад для першай варкі (белсолад) будзе норм?

Re: Сапсаваны солад?

Добавлено: 08 июл 2017, 17:46
ParsuchoK
Сугубо мое личное мнение, но базовый от белсолода вполне неплох. И не только для первой варки.

Re: Сапсаваны солад?

Добавлено: 11 июл 2017, 14:16
dzemidok
Усё адно засталіся сумнівы наконт якасці солада.
Изображение

Изображение
То бок, як бачыце з фота (выбачаюся за якасць) солад быў не толькі вымачаны, але яшчэ і дроблены (згэтуль узнікла падазрэнне, а можа гэта адпрацаваны жмых?)
На самім мяшку апазнавальных знакаў знайсці не атрымалася (акрамя надпісу "Белсолад" і садранай налепкі з нумарам партыі)

Re: Сапсаваны солад?

Добавлено: 11 июл 2017, 16:05
Andrew Vladoff
Если меня зрение не подводит, то кажется им кто то уже пользовался)
Попробуй затереть 100гр в 0.5 литре воды. И замеряй плотность.
Ещё можешь на вкус попробовать. Сладкий?

Re: Сапсаваны солад?

Добавлено: 11 июл 2017, 18:26
dzemidok
Калі для сушкі разсыпаў на цыраце рукі былі ліпкія ад салодкага.
Дзякуй за параду, паспрабую на малых аб'ёмах заціраць.

Re: Сапсаваны солад?

Добавлено: 11 июл 2017, 19:09
isildur
dzemidok писал(а):Калі для сушкі разсыпаў на цыраце рукі былі ліпкія ад салодкага.
Дзякуй за параду, паспрабую на малых аб'ёмах заціраць.
Раз было салодкім, значыцца, калісьці ўжо прайшло канвэрсію :) Ну і па фотках выглядае, быццам бы одное шалупіньне там у Вас.

Re: Сапсаваны солад?

Добавлено: 11 июл 2017, 19:11
dzemidok
Халява не прайшла :cry: :cry: :cry:

Re: Сапсаваны солад?

Добавлено: 11 июл 2017, 21:02
ParsuchoK
По ходу кто-то просто дробину отдал :lol: