Страница 1 из 1
					
				Сапсаваны солад?
				Добавлено: 08 июл 2017, 10:11
				 dzemidok
				Дзень добры!
Выпадкова стаў уласнікам 40-ка кілаграмовага мяшка солада (белсолад). Так як раней практыкаваў толькі вінакурэнне, высушыў увесь солад (у мяшку ён быў вымачаны).
А не так даўно зацікавіўся піваварэннем і ўжо тыдзень штудзірую форум, збіраю абсталяванне.
На форуме у тэме пра сусла сустрэу наступнае выказванне - “не сушеный солод называется зеленым и раза в 2 активнее сушеного так что проблем с затиранием и не могло быть
но вот по вкусу пиво из такого солода не ахти”
Адсюль спадары півавары і пытанне: мой высушаны солад на варку ўласнага піва ўжо не прыдатны? 
  
  Калі ёсць магчымасць уратаваць становішча, то якім чынам гэта зрабіць?
 
			 
			
					
				Re: Сапсаваны солад?
				Добавлено: 08 июл 2017, 15:12
				 ParsuchoK
				"зеленый солод" - это зёрна после проращивания. Если белсолод намочить - от этого он зеленым не станет. Другое дело, что может пойти плесень. Это будет проблема. а так я бы высушил и попробовал сварить на нём пиво. Большая вероятность, что оно не будет испорченный и на солоде можно будет продолжать варить.
			 
			
					
				Re: Сапсаваны солад?
				Добавлено: 08 июл 2017, 15:17
				 dzemidok
				Дзякуй, супакоілі))
Як базавы солад для першай варкі (белсолад) будзе норм?
			 
			
					
				Re: Сапсаваны солад?
				Добавлено: 08 июл 2017, 17:46
				 ParsuchoK
				Сугубо мое личное мнение, но базовый от белсолода вполне неплох. И не только для первой варки.
			 
			
					
				Re: Сапсаваны солад?
				Добавлено: 11 июл 2017, 14:16
				 dzemidok
				Усё адно засталіся сумнівы наконт якасці солада. 

То бок, як бачыце з фота (выбачаюся за якасць) солад быў не толькі вымачаны, але яшчэ і дроблены (згэтуль узнікла падазрэнне, а можа гэта адпрацаваны жмых?)
На самім мяшку апазнавальных знакаў знайсці не атрымалася (акрамя надпісу "Белсолад" і садранай налепкі з нумарам партыі)
 
			 
			
					
				Re: Сапсаваны солад?
				Добавлено: 11 июл 2017, 16:05
				 Andrew Vladoff
				Если меня зрение не подводит, то кажется им кто то уже пользовался)
Попробуй затереть 100гр в 0.5 литре воды. И замеряй плотность.
Ещё можешь на вкус попробовать. Сладкий?
			 
			
					
				Re: Сапсаваны солад?
				Добавлено: 11 июл 2017, 18:26
				 dzemidok
				Калі для сушкі разсыпаў на цыраце рукі былі ліпкія ад салодкага.
Дзякуй за параду, паспрабую на малых аб'ёмах заціраць.
			 
			
					
				Re: Сапсаваны солад?
				Добавлено: 11 июл 2017, 19:09
				 isildur
				dzemidok писал(а):Калі для сушкі разсыпаў на цыраце рукі былі ліпкія ад салодкага.
Дзякуй за параду, паспрабую на малых аб'ёмах заціраць.
Раз было салодкім, значыцца, калісьці ўжо прайшло канвэрсію 

  Ну і па фотках выглядае, быццам бы одное шалупіньне там у Вас.
 
			 
			
					
				Re: Сапсаваны солад?
				Добавлено: 11 июл 2017, 19:11
				 dzemidok
				
			 
			
					
				Re: Сапсаваны солад?
				Добавлено: 11 июл 2017, 21:02
				 ParsuchoK
				По ходу кто-то просто дробину отдал  
