Sour Mash - кіслае заціраньне.

Что за чем? Как варить пиво? Трюки и советы, обмен опытом
Аватара пользователя
MasDen
Сообщения: 146
Зарегистрирован: 23 сен 2015, 15:09
Откуда: Могилев
Контактная информация:

Re: Sour Mash - кіслае заціраньне.

Сообщение MasDen »

isildur писал(а):На смак выйшла супер, кісьлінька. Пракіпяціў і паставіў брадзіць. На конкурсе пачастую лактаатрутаю :mrgreen:
Можешь потом выложить весь рецепт, со всею последовательностью действий. Очень интересно.

isildur
Сообщения: 369
Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
Контактная информация:

Re: Sour Mash - кіслае заціраньне.

Сообщение isildur »

Я ж у першым паведамленьні спасылку даў, падрабязьней, чым там, я пісаць ня ўмею :)

Які рэцэпт ? У любое патрэбнае вам сусла\затор засяліць Lactobacillus delbrueckii і пастарацца зрабіць такія ўмовы, каб жылі і працавалі толькі яны, а іншыя непажаданыя істоты былі падаўленыя.

Парады ад мяне (з вопытам у 1 варку :mrgreen: ) :

1.Зрабіць стартэр зь як мага большай колькасьцю бактэрый - меньш шаньцаў на паралельнае разьвіцьце зь іншымі арганізмамі ў параўнаньні з засяленьнем адразу ў сусла. І аб'ёмы стартэру дазваляюць прасьцей стварыць патрэбны нам рэжым.
2.Калі няма рН-метару, на смак прыйдзецца "рэгуляваць". Ў мяне ў такую сьпякоту добра закісла за 36 гадзін.
3.Некаторыя практыкуюць усялякія no-boil "варкі", але я не ўяўляю, што будзе потым з тымі тонамі бялковага бруху, які выпадае з сулса пры яго паступовым падкісьленьні. Я варыў 30 хвілін.
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...

isildur
Сообщения: 369
Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
Контактная информация:

Re: Sour Mash - кіслае заціраньне.

Сообщение isildur »

Оў, дарэчы, дрожджы ў маім выпадку былі Т-58. Ну, пакуль варыў, дзьве бутылькі свайго выпіў, а ападак проста выліў у ферментар. Завяліся :) Такі вось бандытызм, а не броварства...
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...

isildur
Сообщения: 369
Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
Контактная информация:

Re: Sour Mash - кіслае заціраньне.

Сообщение isildur »

Выбрадзіў півас да 1003(!) з 1039. Хай пастаіць яшчэ пару дзён, а потым закатаю з газікамі пад 3.5 :)
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...

Аватара пользователя
ParsuchoK
Сообщения: 774
Зарегистрирован: 09 дек 2013, 20:49
Откуда: Минск
Контактная информация:

Re: Sour Mash - кіслае заціраньне.

Сообщение ParsuchoK »

А не страшно? Или бутылки из под шампанского?

isildur
Сообщения: 369
Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
Контактная информация:

Re: Sour Mash - кіслае заціраньне.

Сообщение isildur »

Я сэйзон пад 4.0 ўжо закатаў :twisted:
Так, частку ў шампанскія(зь імі дакладна ня страшна), частку ў розныя піўныя. Паглядзім. Я некаторыя свое півасы ўжо разьліваў з такімі лічбамі, ўсё добра было(цьфу-цьфу). Як па мне, калі бытэлька дрэнная, дык яе і з 1.9 ціскам парве...
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...

Аватара пользователя
niksar
Сообщения: 118
Зарегистрирован: 27 окт 2014, 14:27
Откуда: Минск
Контактная информация:

Re: Sour Mash - кіслае заціраньне.

Сообщение niksar »

Из под хамовников труеугольные рвет больше 3.5, все остальные держат если брака нет.
Untappd - Niksar

isildur
Сообщения: 369
Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
Контактная информация:

Re: Sour Mash - кіслае заціраньне.

Сообщение isildur »

Берлінер выходзіць класным, вельмі падобны на шампанскае, бурбалкі падымаюцца ўверх, пакуль не дап'еш увесь куфаль :)
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...

Аватара пользователя
luzer83
Сообщения: 198
Зарегистрирован: 21 окт 2012, 15:20
Откуда: Камено
Контактная информация:

Re: Sour Mash - кіслае заціраньне.

Сообщение luzer83 »

isildur писал(а):Я сэйзон пад 4.0 ўжо закатаў :twisted:
Так, частку ў шампанскія(зь імі дакладна ня страшна), частку ў розныя піўныя. Паглядзім. Я некаторыя свое півасы ўжо разьліваў з такімі лічбамі, ўсё добра было(цьфу-цьфу). Як па мне, калі бытэлька дрэнная, дык яе і з 1.9 ціскам парве...
Прывiтанне!скажы,якой прыспасобай газiруеш
Бутэлькi
untappd. EAM_BREWERY

isildur
Сообщения: 369
Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
Контактная информация:

Re: Sour Mash - кіслае заціраньне.

Сообщение isildur »

Цукрам :)
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...

Ответить

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: Google [Bot] и 10 гостей