Можешь потом выложить весь рецепт, со всею последовательностью действий. Очень интересно.isildur писал(а):На смак выйшла супер, кісьлінька. Пракіпяціў і паставіў брадзіць. На конкурсе пачастую лактаатрутаю
Sour Mash - кіслае заціраньне.
- MasDen
- Сообщения: 146
- Зарегистрирован: 23 сен 2015, 15:09
- Откуда: Могилев
- Контактная информация:
Re: Sour Mash - кіслае заціраньне.
-
- Сообщения: 369
- Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
- Контактная информация:
Re: Sour Mash - кіслае заціраньне.
Я ж у першым паведамленьні спасылку даў, падрабязьней, чым там, я пісаць ня ўмею
Які рэцэпт ? У любое патрэбнае вам сусла\затор засяліць Lactobacillus delbrueckii і пастарацца зрабіць такія ўмовы, каб жылі і працавалі толькі яны, а іншыя непажаданыя істоты былі падаўленыя.
Парады ад мяне (з вопытам у 1 варку ) :
1.Зрабіць стартэр зь як мага большай колькасьцю бактэрый - меньш шаньцаў на паралельнае разьвіцьце зь іншымі арганізмамі ў параўнаньні з засяленьнем адразу ў сусла. І аб'ёмы стартэру дазваляюць прасьцей стварыць патрэбны нам рэжым.
2.Калі няма рН-метару, на смак прыйдзецца "рэгуляваць". Ў мяне ў такую сьпякоту добра закісла за 36 гадзін.
3.Некаторыя практыкуюць усялякія no-boil "варкі", але я не ўяўляю, што будзе потым з тымі тонамі бялковага бруху, які выпадае з сулса пры яго паступовым падкісьленьні. Я варыў 30 хвілін.
Які рэцэпт ? У любое патрэбнае вам сусла\затор засяліць Lactobacillus delbrueckii і пастарацца зрабіць такія ўмовы, каб жылі і працавалі толькі яны, а іншыя непажаданыя істоты былі падаўленыя.
Парады ад мяне (з вопытам у 1 варку ) :
1.Зрабіць стартэр зь як мага большай колькасьцю бактэрый - меньш шаньцаў на паралельнае разьвіцьце зь іншымі арганізмамі ў параўнаньні з засяленьнем адразу ў сусла. І аб'ёмы стартэру дазваляюць прасьцей стварыць патрэбны нам рэжым.
2.Калі няма рН-метару, на смак прыйдзецца "рэгуляваць". Ў мяне ў такую сьпякоту добра закісла за 36 гадзін.
3.Некаторыя практыкуюць усялякія no-boil "варкі", але я не ўяўляю, што будзе потым з тымі тонамі бялковага бруху, які выпадае з сулса пры яго паступовым падкісьленьні. Я варыў 30 хвілін.
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...
-
- Сообщения: 369
- Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
- Контактная информация:
Re: Sour Mash - кіслае заціраньне.
Оў, дарэчы, дрожджы ў маім выпадку былі Т-58. Ну, пакуль варыў, дзьве бутылькі свайго выпіў, а ападак проста выліў у ферментар. Завяліся Такі вось бандытызм, а не броварства...
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...
-
- Сообщения: 369
- Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
- Контактная информация:
Re: Sour Mash - кіслае заціраньне.
Выбрадзіў півас да 1003(!) з 1039. Хай пастаіць яшчэ пару дзён, а потым закатаю з газікамі пад 3.5
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...
- ParsuchoK
- Сообщения: 774
- Зарегистрирован: 09 дек 2013, 20:49
- Откуда: Минск
- Контактная информация:
Re: Sour Mash - кіслае заціраньне.
А не страшно? Или бутылки из под шампанского?
-
- Сообщения: 369
- Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
- Контактная информация:
Re: Sour Mash - кіслае заціраньне.
Я сэйзон пад 4.0 ўжо закатаў
Так, частку ў шампанскія(зь імі дакладна ня страшна), частку ў розныя піўныя. Паглядзім. Я некаторыя свое півасы ўжо разьліваў з такімі лічбамі, ўсё добра было(цьфу-цьфу). Як па мне, калі бытэлька дрэнная, дык яе і з 1.9 ціскам парве...
Так, частку ў шампанскія(зь імі дакладна ня страшна), частку ў розныя піўныя. Паглядзім. Я некаторыя свое півасы ўжо разьліваў з такімі лічбамі, ўсё добра было(цьфу-цьфу). Як па мне, калі бытэлька дрэнная, дык яе і з 1.9 ціскам парве...
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...
- niksar
- Сообщения: 118
- Зарегистрирован: 27 окт 2014, 14:27
- Откуда: Минск
- Контактная информация:
Re: Sour Mash - кіслае заціраньне.
Из под хамовников труеугольные рвет больше 3.5, все остальные держат если брака нет.
Untappd - Niksar
-
- Сообщения: 369
- Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
- Контактная информация:
Re: Sour Mash - кіслае заціраньне.
Берлінер выходзіць класным, вельмі падобны на шампанскае, бурбалкі падымаюцца ўверх, пакуль не дап'еш увесь куфаль
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...
- luzer83
- Сообщения: 198
- Зарегистрирован: 21 окт 2012, 15:20
- Откуда: Камено
- Контактная информация:
Re: Sour Mash - кіслае заціраньне.
Прывiтанне!скажы,якой прыспасобай газiруешisildur писал(а):Я сэйзон пад 4.0 ўжо закатаў
Так, частку ў шампанскія(зь імі дакладна ня страшна), частку ў розныя піўныя. Паглядзім. Я некаторыя свое півасы ўжо разьліваў з такімі лічбамі, ўсё добра было(цьфу-цьфу). Як па мне, калі бытэлька дрэнная, дык яе і з 1.9 ціскам парве...
Бутэлькi
untappd. EAM_BREWERY
-
- Сообщения: 369
- Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
- Контактная информация:
Re: Sour Mash - кіслае заціраньне.
Цукрам
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...
Кто сейчас на конференции
Сейчас этот форум просматривают: Google [Bot] и 10 гостей