Cold Steeping - Халоднае заціраньне

Что за чем? Как варить пиво? Трюки и советы, обмен опытом
Ответить
isildur
Сообщения: 370
Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
Контактная информация:

Cold Steeping - Халоднае заціраньне

Сообщение isildur »

Наступная варка - Black IPA. Таму стаіць мэта атрымаць чорны колер без звычайнай для стаўтаў соладавай горычы і з сухім фінішам. Паспрабую зрабіць як заходнія калегі - cold steep. Замачыць спражаны солад 1500 ЕВС на ноч, і асобна "экстракт" уліць напрыканцы варкі.
Ёсьць у каго тут вопыт падобнага ?)
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...

Аватара пользователя
bitloggerob
Сообщения: 586
Зарегистрирован: 15 дек 2012, 22:28
Откуда: Могилев
Контактная информация:

Re: Cold Steeping - Халоднае заціраньне

Сообщение bitloggerob »

Такога досьведу няма, але буду зацікаўлена сачыць за тваім ;)
Beer doesn't ask silly questions... Beer understands.

isildur
Сообщения: 370
Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
Контактная информация:

Re: Cold Steeping - Халоднае заціраньне

Сообщение isildur »

Дакладаю пра вынікі :mrgreen:
Варка была веееельмі касячная(

Чорнага соладу (1500 ЕВС) ўзяў 5% і заціраў суткі ў халоднай вадзе асобна, гідрамодуль 1\4 прыкладна. Атрымаў літр экстракту з водарам сухарыкаў хлебных.

Пры заціраньні ня змог упіхнуць увесь солад у затор, ня улезла 500 грам, і сам затор выйшаў вельмі густым. У выніку нізкая эфектыўнасьць у раёне 65%, па шчыльнасьці ў стыль не папаў, выварываць 2 гадзіну часу не было, на жаль.

Напрыканцы варкі ўліў экстракт. Літру экстракта выйшла замала, колеру не хапіла. Калі б заціраў як звычайныя стаўты, выйшаў бы на 70 ЕВС, а тут атрымалася 55 прыкладна.
Па смаку нармас, не гарчыць зусім, спражаных пахаў няма.

Высновы :

1. Рабіць cold steep ў памерах у 2 разы большых (па вазе), чым патрэбна пры звычайным заціраньні.

2. Можна адразу зрабіць колькі заўгодна літраў экстракту і замарозіць, каб юзаць па патрэбе.
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...

Аватара пользователя
ParsuchoK
Сообщения: 774
Зарегистрирован: 09 дек 2013, 20:49
Откуда: Минск
Контактная информация:

Re: Cold Steeping - Халоднае заціраньне

Сообщение ParsuchoK »

Спасибо за подробный и главное толковый отчёт. Очень интересный опыт. Если честно - до этого поста даже не слышал про такой метод :oops:
Я так понял, при таком методе добавляется только цвет? Даже аромата совсем не остается? Буржуи пишут, что нет горечи и кислоты. но часть аромата присутствует. И ещё. А какой был помол жженого солода, обычный? Просто буржуины рекомендуют молоть в порошок, а потом фильтровать. Может с крупным помолом и связан слабый выход цвета?
Ещё раз спасибо за инфу, аж руки зачесались сделать что-то похожее.

isildur
Сообщения: 370
Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
Контактная информация:

Re: Cold Steeping - Халоднае заціраньне

Сообщение isildur »

Па водару напісаў - крыху хлебам пахне, як сухарыкі,і ўсё.

Памол я рабіў мінімальна магчымы на маім валковым млыну - 0.025" цаляў, гэта 0.635 мм. Я з такім зазорам ўсё кручу, не мяняю на іншы.
Фільтраваў сітам для кавы.
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...

victor___m
Сообщения: 182
Зарегистрирован: 23 дек 2015, 10:09
Контактная информация:

Re: Cold Steeping - Халоднае заціраньне

Сообщение victor___m »

Интересно, какая плотность была у черного "экстракта"? Какая йодная проба? Ну то есть что там по составу вышло...

Аватара пользователя
ParsuchoK
Сообщения: 774
Зарегистрирован: 09 дек 2013, 20:49
Откуда: Минск
Контактная информация:

Re: Cold Steeping - Халоднае заціраньне

Сообщение ParsuchoK »

В черном солоде нет ферментов - какая там йодная проба может быть :)

Ответить

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: Google [Bot] и 3 гостя