Gose

Что за чем? Как варить пиво? Трюки и советы, обмен опытом
isildur
Сообщения: 369
Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
Контактная информация:

Gose

Сообщение isildur »

Хто рабіў ?

Крыху набіў руку на kettle souring, трэба пераходзіць на наступны этап пасьля Берлінераў :)

Вось думаю - проста саліць ваду, ці накупіць мінералкі Дарыды якой і пабазарыць за true-local-water-profile, толькі падземны ?)

Як я гэта бачу, прыкладна :

1. Заціраць на мінералцы (негазаванай) зь нізкім гідрамодулям.
2.Потым звычайны kettle sour, толькі ахладзіць пракіпячанае сусла не чыльлерам, а далівам той жа мінералкі да патрэбнай тэмпературы і шчыльнасьці. Толькі мінералка тут ужо газаваная, каб выпхнуць увесь кісларод і зрабіць праслойку CO2(нагадаю, што лактабацыллы павінны тут працаваць у анаэробным рэжыме). Адразу вырашаецца некалькі задач :)
3.Далей па стандартнай сьхеме - варка 90 хвілін і ўсё такое.

Гы, і дрожджы SafAle K-97 паспрабую.
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...

Аватара пользователя
ParsuchoK
Сообщения: 774
Зарегистрирован: 09 дек 2013, 20:49
Откуда: Минск
Контактная информация:

Re: Gose

Сообщение ParsuchoK »

Вот это тебя понесло.... :)
Я знаю, кто вдохнёт новую струю в скучный мир отечественного крафта....
Но в любом случае успеха. Не ошибается тот, кто ничего не пробует....
P.S. Кстати твои берлинеры несмотря на личную нелюбовь к кислым сортам засели в голове плотно. У меня так было с сайзонами - сначала не понял, а потом распробовал и проникся.
В любом случае, если будет не трудно, отпишись о результате.

isildur
Сообщения: 369
Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
Контактная информация:

Re: Gose

Сообщение isildur »

На 10 літраў піва патрэбна 20 літраў мінералкі. Гэта 13 рублёў. Кошт астатніх інгрыдыентаў - 2 рублі :?
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...

Аватара пользователя
ParsuchoK
Сообщения: 774
Зарегистрирован: 09 дек 2013, 20:49
Откуда: Минск
Контактная информация:

Re: Gose

Сообщение ParsuchoK »

А простой солью не обойтись? Ну, не просто солью, а сделать близкий по составу "купаж". А то кудрявое пиво выходит....

isildur
Сообщения: 369
Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
Контактная информация:

Re: Gose

Сообщение isildur »

Дык я і напісаў пра два варыянты - папрасьцей (сыпануць солі), і мінералка.

А як падобны "склад зрабіць" - я хз. У мяне на вадзе фільтр, таму яна мяккая. Сыпаць усякія солі без ТДС-метра і кроплявых тэстаў - хз-хз...

Пэўна, проста зраблю эксперыментальны batch літраў на 5, для пачатку.
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...

Аватара пользователя
ParsuchoK
Сообщения: 774
Зарегистрирован: 09 дек 2013, 20:49
Откуда: Минск
Контактная информация:

Re: Gose

Сообщение ParsuchoK »

Ну, pH метр есть, если что - могу дать. Если бы был примерный состав воды - можно было бы прогнать воду через осмос без реминерализации и уже нужный состав солей растворить. Но это сильно непросто будет, думаю.

alexandr08
Сообщения: 29
Зарегистрирован: 16 мар 2015, 15:27
Контактная информация:

Re: Gose

Сообщение alexandr08 »

Что по итогу получилось?

isildur
Сообщения: 369
Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
Контактная информация:

Re: Gose

Сообщение isildur »

Пакуль не рабіў, у сьпісе варак ён праз 3 тыдні :)
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...

ridoflife
Сообщения: 40
Зарегистрирован: 23 фев 2014, 04:35
Откуда: Минск
Контактная информация:

Re: Gose

Сообщение ridoflife »

я сделал по классике, кориандр и соль около 30гр на варку. горечь в районе 10 IBU. НП вышла правда 14% аж

isildur
Сообщения: 369
Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
Контактная информация:

Re: Gose

Сообщение isildur »

ridoflife писал(а):я сделал по классике, кориандр и соль около 30гр на варку. горечь в районе 10 IBU. НП вышла правда 14% аж
Дык а па закісьлёньню што ? Sour mash ? Ці проста кіслаты дадаў ? :)
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...

Ответить

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 2 гостя