Gose
-
- Сообщения: 369
- Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
- Контактная информация:
Gose
Хто рабіў ?
Крыху набіў руку на kettle souring, трэба пераходзіць на наступны этап пасьля Берлінераў
Вось думаю - проста саліць ваду, ці накупіць мінералкі Дарыды якой і пабазарыць за true-local-water-profile, толькі падземны ?)
Як я гэта бачу, прыкладна :
1. Заціраць на мінералцы (негазаванай) зь нізкім гідрамодулям.
2.Потым звычайны kettle sour, толькі ахладзіць пракіпячанае сусла не чыльлерам, а далівам той жа мінералкі да патрэбнай тэмпературы і шчыльнасьці. Толькі мінералка тут ужо газаваная, каб выпхнуць увесь кісларод і зрабіць праслойку CO2(нагадаю, што лактабацыллы павінны тут працаваць у анаэробным рэжыме). Адразу вырашаецца некалькі задач
3.Далей па стандартнай сьхеме - варка 90 хвілін і ўсё такое.
Гы, і дрожджы SafAle K-97 паспрабую.
Крыху набіў руку на kettle souring, трэба пераходзіць на наступны этап пасьля Берлінераў
Вось думаю - проста саліць ваду, ці накупіць мінералкі Дарыды якой і пабазарыць за true-local-water-profile, толькі падземны ?)
Як я гэта бачу, прыкладна :
1. Заціраць на мінералцы (негазаванай) зь нізкім гідрамодулям.
2.Потым звычайны kettle sour, толькі ахладзіць пракіпячанае сусла не чыльлерам, а далівам той жа мінералкі да патрэбнай тэмпературы і шчыльнасьці. Толькі мінералка тут ужо газаваная, каб выпхнуць увесь кісларод і зрабіць праслойку CO2(нагадаю, што лактабацыллы павінны тут працаваць у анаэробным рэжыме). Адразу вырашаецца некалькі задач
3.Далей па стандартнай сьхеме - варка 90 хвілін і ўсё такое.
Гы, і дрожджы SafAle K-97 паспрабую.
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...
- ParsuchoK
- Сообщения: 774
- Зарегистрирован: 09 дек 2013, 20:49
- Откуда: Минск
- Контактная информация:
Re: Gose
Вот это тебя понесло....
Я знаю, кто вдохнёт новую струю в скучный мир отечественного крафта....
Но в любом случае успеха. Не ошибается тот, кто ничего не пробует....
P.S. Кстати твои берлинеры несмотря на личную нелюбовь к кислым сортам засели в голове плотно. У меня так было с сайзонами - сначала не понял, а потом распробовал и проникся.
В любом случае, если будет не трудно, отпишись о результате.
Я знаю, кто вдохнёт новую струю в скучный мир отечественного крафта....
Но в любом случае успеха. Не ошибается тот, кто ничего не пробует....
P.S. Кстати твои берлинеры несмотря на личную нелюбовь к кислым сортам засели в голове плотно. У меня так было с сайзонами - сначала не понял, а потом распробовал и проникся.
В любом случае, если будет не трудно, отпишись о результате.
-
- Сообщения: 369
- Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
- Контактная информация:
Re: Gose
На 10 літраў піва патрэбна 20 літраў мінералкі. Гэта 13 рублёў. Кошт астатніх інгрыдыентаў - 2 рублі
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...
-
- Сообщения: 369
- Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
- Контактная информация:
Re: Gose
Дык я і напісаў пра два варыянты - папрасьцей (сыпануць солі), і мінералка.
А як падобны "склад зрабіць" - я хз. У мяне на вадзе фільтр, таму яна мяккая. Сыпаць усякія солі без ТДС-метра і кроплявых тэстаў - хз-хз...
Пэўна, проста зраблю эксперыментальны batch літраў на 5, для пачатку.
А як падобны "склад зрабіць" - я хз. У мяне на вадзе фільтр, таму яна мяккая. Сыпаць усякія солі без ТДС-метра і кроплявых тэстаў - хз-хз...
Пэўна, проста зраблю эксперыментальны batch літраў на 5, для пачатку.
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...
- ParsuchoK
- Сообщения: 774
- Зарегистрирован: 09 дек 2013, 20:49
- Откуда: Минск
- Контактная информация:
Re: Gose
Ну, pH метр есть, если что - могу дать. Если бы был примерный состав воды - можно было бы прогнать воду через осмос без реминерализации и уже нужный состав солей растворить. Но это сильно непросто будет, думаю.
-
- Сообщения: 29
- Зарегистрирован: 16 мар 2015, 15:27
- Контактная информация:
Re: Gose
Что по итогу получилось?
-
- Сообщения: 369
- Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
- Контактная информация:
Re: Gose
Пакуль не рабіў, у сьпісе варак ён праз 3 тыдні
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...
-
- Сообщения: 369
- Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
- Контактная информация:
Re: Gose
Дык а па закісьлёньню што ? Sour mash ? Ці проста кіслаты дадаў ?ridoflife писал(а):я сделал по классике, кориандр и соль около 30гр на варку. горечь в районе 10 IBU. НП вышла правда 14% аж
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...
Кто сейчас на конференции
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 2 гостя