Sour Mash - кіслае заціраньне.

Что за чем? Как варить пиво? Трюки и советы, обмен опытом
isildur
Сообщения: 369
Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
Контактная информация:

Sour Mash - кіслае заціраньне.

Сообщение isildur »

Хто тут па кісьлякам ганяе - выходзьце !

На днях буду ладзіць эксперымент - вітападобны лёгкі кісльячок. Мэта - як мага хутчэй атрымаць падкісьленае піва, таму й Віт у якасьці базы.

Закісьляць буду самім жа базавым пілсам - :twisted:

Ёсьць вопыт выкіданьня драбіны праз два дні пасьля варкі - таму да амбрэ аля "vomit and death" падрыхтаваны))

Для тых, хто не ў тэме - просьценькі артыкул :

https://www.fivebladesbrewing.com/intro ... r-mashing/
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...

Аватара пользователя
MasDen
Сообщения: 146
Зарегистрирован: 23 сен 2015, 15:09
Откуда: Могилев
Контактная информация:

Re: Sour Mash - кіслае заціраньне.

Сообщение MasDen »

Спасибо за тему :P тоже хочу что-нить этакое сделать, но, к сожалению, опыта в таких делах нет. Изучаю мат часть :lol:

isildur
Сообщения: 369
Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
Контактная информация:

Re: Sour Mash - кіслае заціраньне.

Сообщение isildur »

Вырашыў усёж-такі зрабіць не sour mash, а sour worting - закісьцляць сусла, а не затор.

Пазаўчора запіліў стартэр. Падрыхтаваў сусліца на мяду (лактабацыллы больш монасахарыды любяць), узяў базавага соладу. У мяне ёсьць ідэальны інкубатар для гэтых пацаноў - ёгуртніца, падтрымлівае тэмпературу у 42 градусы.

Сёньня затру сусла (80% пілс, 20% пшаінца) і задам стартэр. Кісласьць буду мерыць ротам - Ph-метру няма, канешне ж, а палоскамі асабліва не ацэніш, 3.3 атрымалася ці 3.5 :lol:
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...

isildur
Сообщения: 369
Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
Контактная информация:

Re: Sour Mash - кіслае заціраньне.

Сообщение isildur »

З трох страртэраў па 100 мл завяліся два. На смак і пах - пріемная малочная кісльніка. Задаў пару гадзін у сусла, будзем назіраць :)

Выйшла неспадзяванка з ахладжэньнем сусла. Я яго проста да кіпу давёў, і пакінуў астуджацца, думаў, што за пару гадзін да 40 градусаў астыне. Ага, хер там :mrgreen: за 12 гадзін апусцілася да 45 толькі...
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...

Аватара пользователя
MasDen
Сообщения: 146
Зарегистрирован: 23 сен 2015, 15:09
Откуда: Могилев
Контактная информация:

Re: Sour Mash - кіслае заціраньне.

Сообщение MasDen »

:shock: а як ротам мерыть кісласць?

isildur
Сообщения: 369
Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
Контактная информация:

Re: Sour Mash - кіслае заціраньне.

Сообщение isildur »

сусліцам частавацца)

Так, на глазок, на ўзроўні падабаецца-не падабаецца.

Нада завесьці тэму пр Ph-метары. На Аліке ёсьць цацкі за 7 баксаў)
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...

Аватара пользователя
ParsuchoK
Сообщения: 774
Зарегистрирован: 09 дек 2013, 20:49
Откуда: Минск
Контактная информация:

Re: Sour Mash - кіслае заціраньне.

Сообщение ParsuchoK »

Я себе приобрел с алика. Брал не самый дешевый - что-то около 17 стоил. Вроде работает, вроде воду как надо показывает, но пока нет эталона, чтобы его проверить - это больше показометр. Так, пользуюсь пока для общего развития. Хотя если брать общие впечатления - скорее доволен им.

isildur
Сообщения: 369
Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
Контактная информация:

Re: Sour Mash - кіслае заціраньне.

Сообщение isildur »

Замовіў сабе за 7 баксаў, паглядзім потым, што ды як :)
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...

isildur
Сообщения: 369
Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
Контактная информация:

Re: Sour Mash - кіслае заціраньне.

Сообщение isildur »

Я тут падумаў, што зрабіў страшэнны фэйл :| Сусла закісьляцца я ж пакінуў у варачніку, а ён у мяне - алюмініявы. Аксідная плёнка на ім пачне зьнікаць прыкладна пры 4.5 pH...
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...

isildur
Сообщения: 369
Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
Контактная информация:

Re: Sour Mash - кіслае заціраньне.

Сообщение isildur »

На смак выйшла супер, кісьлінька. Пракіпяціў і паставіў брадзіць. На конкурсе пачастую лактаатрутаю :mrgreen:
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...

Ответить

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 4 гостя