Пивная Карта - Крыница

Обсуждаем общие вопросы
Аватара пользователя
italia88
Сообщения: 408
Зарегистрирован: 28 апр 2014, 23:48
Откуда: Минск
Контактная информация:

Re: Пивная Карта - Крыница

Сообщение italia88 »

Соглашусь, что хмель в IPA (от Лидского) совсем не кажется благородным....
Имбирное было с чем сравнить (часть Сэйзона на конкурс делал с имбирем) и могу сказать, что кол-во вкуса имбиря сбалансированно и не "выпирает". НО, вкус отличается! Вкус имбиря из концентрата совсем другой, нежели от свежего корня на вторичку.
Оба были куплены в "На недельку" на Запарожской площади
Все, больше ничего не пробовал.

isildur
Сообщения: 369
Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
Контактная информация:

Re: Пивная Карта - Крыница

Сообщение isildur »

Усе такія добрыя і выхаваныя, але ж нікто не піша, што і ІПА, і Джынджэр маюць выразны металічны пах і смак :)
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...

стыч
Сообщения: 401
Зарегистрирован: 13 июл 2012, 01:39
Откуда: Беларусь
Контактная информация:

Re: Пивная Карта - Крыница

Сообщение стыч »

isildur писал(а):Усе такія добрыя і выхаваныя, але ж нікто не піша, што і ІПА, і Джынджэр маюць выразны металічны пах і смак :)
джинжер не пробовал, в ипа вроде не заметил....

isildur
Сообщения: 369
Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
Контактная информация:

Re: Пивная Карта - Крыница

Сообщение isildur »

Піў некалькі разоў - чую кожны раз з аднолькаваю інтэнсіўнасьцю.
Металічны смакі пах у піве могуць быць па некалькім прычынам :
1. Няякаснае абсталяваньне, калі металы трапляюць у сусла-піва. Думаю, гэта не пра вялікія заводы :)
2. Такі смак\пах могуць даваць некаторыя арганічныя прадукты, канкрэтна - пры гідролізу некаторых тлустых кіслот у соладзе. Гэта можа быць з-за яго акісьленьня пры кепскіх умовах захоўваньня.
3.Выкарыстаньне noble (класічных эўрапейскіх) хмеляў у неабдуманых конскіх дозах. Тут усё зразумела, думаю, той самы Pearle ў Лідскай ІПА - галоўны інгрыдыент :)
4.Жалеза ў вадзе. Цяжка паверыць, што такі вялізны вытворца можа падзабіць на вадападрыхтоўка, але ж - рубель ня пахне, калі што. Ці пахне жалезам! :mrgreen:
5. Акісьленьне піва. Пры сучасных тэхналогіях разьліву піва ў бутэлькі - цалкам рэальна.
6. Трапляньне металу ў піва ўжо пасьля разьліву. Ну, я думаю, што ўсе ведаюць пра іржавыя лідскія коркі на бутэльках - гэта амаль стала нормаю :)
7.Самы цікавы і складаны варыянт. У Амерыцы была на некаторых броварах такая сітуацыя. Бутэлькі рабіліся са шкла з падвышаным складам металаў. Наўрадці ў нас такое магчыма.
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...

the_cloz
Сообщения: 17
Зарегистрирован: 26 июл 2016, 16:03
Контактная информация:

Re: Пивная Карта - Крыница

Сообщение the_cloz »

новая варка апы вроде на полках уже

AlexKol
Сообщения: 84
Зарегистрирован: 30 окт 2015, 14:04
Контактная информация:

Re: Пивная Карта - Крыница

Сообщение AlexKol »

про железный привкус в пиве. так это почти в любом пиве (Аливария, Крыница), мне попадается ну ОЧЕНЬ часто. :cheers:

isildur
Сообщения: 369
Зарегистрирован: 07 окт 2015, 18:08
Контактная информация:

Re: Пивная Карта - Крыница

Сообщение isildur »

AlexKol писал(а):про железный привкус в пиве. так это почти в любом пиве (Аливария, Крыница), мне попадается ну ОЧЕНЬ часто. :cheers:
Цела ніякае, вада вадою, вось любы касяк і вылазіць адразу...
Варак : 45 , у бутэльках : Dubbel, Tripel,Imperial Stout,Saison,Wild Ale,Berliner Weisse,у ферментары :Wild, wild, wild,Tripel, DIPA, у планах : wild, wild, wild...

Аватара пользователя
Navuhodonosor
Сообщения: 77
Зарегистрирован: 20 ноя 2015, 22:08
Откуда: Minsk
Контактная информация:

Re: Пивная Карта - Крыница

Сообщение Navuhodonosor »

зато бутылки хорошие и этикетки легко слазят)
https://untappd.com/Selsoviet


Ответить

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: Google [Bot] и 0 гостей